Rozhovor s Petrem Bečkou

„Zákazníkovi se snažíme vždy porozumět a najít řešení! Slovo nejde pro nás neexistuje,“ zdůrazňuje Petr Bečka.

29.08.2022

Tým coalfamily před nedávnem posílil velezkušený softwarový vývojář Petr Bečka, který ve společnosti coalsoft, s. r. o. plní roli Development Architekta. Nový člen našeho už tak silného týmu v rozhovoru přibližuje, na co vše se bude zaměřovat a co ho nejvíce v coalsoftu těší.

Ahoj Petře, co tě přivedlo do týmu coalfamily na pozici Development Architekta

coalsoftu? Čau Filipe. Důvodů bylo hned několik. Zaprvé jsem měl hlad po větším dobrodružství a vzrušení z každodenní práce. Potom jsem chtěl být na místě, kde můžu svým rozhodnutím ovlivnit vývoj a podobu výsledných produktů, aplikovat svoje zkušenosti a znalosti. V neposlední řadě jsem taky cítil možnost být u zrodu stabilní a kvalitní firmy.

Odkud vlastně přicházíš a popiš nám tvoje profesní zkušenosti? Není tajemstvím, že na to, že ti „nedávno bylo osmnáct“, jsi už nabyl velké zkušenosti. (úsměv)

Přicházím z brněnského SAPu, tam jsem pracoval jako senior frontend developer. Předtím jsem krátce, během studia, programoval letecké simulátory a antivirové programy v C++. Až v SAP jsem přičichl k webovým aplikacím a vybudoval si lásku k JavaScriptu. V SAP jsem se především naučil SAPUI5 framework, CDS views (databázové pohledy) a částečně i gateway services v (BOPF/ABAP). V SAPu jsem strávil něco kolem sedmi let a určitě to byla výborná zkušenost a příprava. Měl jsem ale štěstí, že mě programování bavilo a během těch let jsem si ve volném čase vytvořil několik aplikací ve frameworcích jako React, ReactNative, Vue.js a NodeJS pro psaní backendu.

Je skvělé vidět, že celá coalfamily spolu drží.

Jak se ti v týmu coalsoft zatím líbí a cítíš stále velký potenciál této společnosti, kterým zajisté oplývá?

Moc! Nebyl jsem si jistý co očekávat, musím ale říct, že je tu spousta šikovných lidí. Nebojí se vzít si nějakou výzvu, učit se nové věci a jít si za svým. To je, a určitě i nadále bude, vidět na našich produktech, které jsou kvalitní. Mimo to je ale skvělé vidět, že celá coalfamily spolu drží. Společně umíme máknout, ale také se pobavit.

Na co se aktuálně v naší společnosti zaměřuješ? A co si má laik představit pod názvem Development Architect?

Můj hlavní úkol bude stabilizace vývoje aplikací. To jsou věci jako použité technologie, přístup k vývoji, sjednocení procesu vývoje aplikací, ale také třeba i zavádění nových a zajímavých technologií do týmu. Rád bych se zaměřil i na automatizaci testování a statických kontrol nad projekty. Samozřejmě u toho budu taky ale pořád aplikace vyvíjet.

Máme spoustu zkušených programátorů

Na co si ve své kariéře nejvíce hrdý?

Těžká otázka. Nejspíš bych řekl to, že jsem si dokázal vybudovat znalosti a přehled dostatečný k tomu, že mi Michal (Michal Uhlíř, jednatel společnosti coalsoft) nabídl tuhle roli. Už nějakou dobu jsem chtěl mít skutečnou zodpovědnost a jsem rád, že i někdo jiný usoudil, že bych ji mohl mít. Pak i na to, že se můžu prací bavit a vidím za sebou výsledky.

Proč by si měl nový potencionální zákazník vybrat právě coalsoft? Samozřejmě určitě z důvodu, že tu jsi ty, ale co dál? (úsměv)

Protože zákazníkovi dokážeme splnit každé jeho přání. A to myslím vážně, není věc, na kterou bychom řekli, že nejde. Snažíme se jim porozumět a vždy najít řešení. Navíc tady máme spoustu zkušených programátorů, kteří dokáží odvést opravdu profesionální práci.

beca

Coalsoft

Využívejte Váš SAP moderně a naplno.

Zásady použvání cookies