„Firemní kultura? Omlazuje a udržuje mladého ducha!“ těší Ivetu Šedovou.

Společnosti coalsoft a coalios do toho šlapou stále na plný COALe (čti koule..) a s tím ruku v ruce přibývá nových zaměstnanců. Projektový tým coalfamily posílila Iveta Šedová, která se v rozhovoru rozpovídala nejen o tom, co ji mezi nás přivedlo.

13.07.2023

Ahoj Ivet, nedávno jsi posílila náš projektový tým. Jak se Ti zatím v coalfamily líbí a co Tě k nám vůbec přivedlo?

Zatím je tu spousta nových věcí, jiný způsob práce, a pro mě i nová pracovní zkušenost a výzva v jednom! Ale líbí se mi tu, ráno vstávám v klidu a těším se na vše nové co mi den přinese.
Přivedl mě k vám, krom touhy po změně, která ve mně postupně zrála, inzerát na pracovní pozici Back Office Manažerky, který mě na první dobrou oslovil, a vlastně ani moc nevím, jak se to stalo, ale pánové Michal Uhlíř, Kuba Kalát a Míra Adamec usoudili, že bych mohla zkusit posílit projektový tým. Tak jen doufám, že jejich důvěru nezklamu.

Nastoupila jsi na pozici projektové manažerky pro obě naše společnosti coalios a coalsoft. Co vše budeš mít na starosti?

To bych taky ráda věděla (úsměv), ale vážně. U coaliosu bych se měla zapojovat do projektů větších rozsahů, kde na sebe navazuje více činností a kroků, měla bych být podporou obchodníkům a konzultantům, aby se mohli plně věnovat své práci a na mě nechat vše co souvisí s průběhem plnění dohodnutých činností, a to jak v rámci interních procesů, tak i nastavení spolupráce se zákazníkem. V coalsoftu, bych měla být alespoň ze začátku pravou a třeba i levou rukou Míry, odlehčit mu od aktivit, které nevyžadují pozornost jeho bystrého oka, ale je třeba jim i tak věnovat čas, a to asi ne mnohdy málo. A co bude dál? Se teprve uvidí.

Každodenní viditelná energie a nadšení! I proto jsem tady.

Na co se aktuálně zaměřuješ? Už Ti byl do rukou předán nějaký projekt?

V první řadě se seznamuji se všemi systémy, v jakých se tady pracuje, spousta jich je pro mě novinkou, ale snažím se rychle zorientovat a naučit se v nich pracovat. V současné době se věnuji společně s Kubou Kalátem převzetí zákaznického kmene společnosti, která doposud poskytovala podporu v rámci HELIOSu iNuvio. Je to běh na delší trať, ale pro mě a pro seznámení se blíže se světem HELIOSu je to jedinečná příležitost. Oslovuji zákazníky ohledně této změny a společně „ladíme“ nastavení budoucí spolupráce.

To není málo činností na začátek tvé kariéry v coalfamily. Tím to ale asi nekončí, že?

To tedy ne. (úsměv) Současně jsme s Michalem Uhlířem zpracovali ticketovací systém určený pro zákazníky v rámci coaliosu, tzv. support. Budeme jej spouštět každým dnem do „testovacího provozu“ a pevně doufám, že s ním budou zákazníci i naši kolegové spokojeni.
Dále se postupně zapojuji již do rozběhnutých projektů, účastním se meetingů, abych nasála atmosféru a osvojila si další dovednosti a znalosti, které jiným způsobem získat nejdou a snažím se, abych se stala co nejdříve plnohodnotným členem týmu.

Coalfamily se může pyšnit uvolněnou firemní kulturou. Je Ti osobně blízká a v čem spatřuješ její největší výhody oproti korporátním přístupům?

Omlazuje a udržuje mladého ducha! V tomto pojetí je to pro mě něco nového. Už jsem se v předchozích „zaměstnáních“ setkala s různými typy firemních kultur, v některých firmám ani nic takového neexistuje, nemají potřebu nebo chuť se něčím takovým zabývat. Tady je to ale jiné. Tady se jede na plný COALe od pondělí do neděle. Pro mě je nejpodstatnější ta doslova viditelná energie a nadšení, a to byl i jeden z důvodů, proč jsem vlastně tady. (úsměv)

HELIOS nabízí každému přesně to, co potřebuje.

Naše společnost coalios toho umí opravdu hodně, včetně implementace nejmodernější verze podnikového informačního systému HELIOS iNuvio. V čem Ty osobně spatřuješ největší výhody pro malé a střední podniky?

Přiznám se, že rozhodně nejsem specialistou na HELIOS. Pracovala jsem už s velkým množstvím informačních systémů, ale HELIOS nabízí každému přesně to, co potřebuje ať už podle velikosti firmy nebo jejím zaměřením. Výhodou je určitě možnost napojení na další související služby jako např. na Shoptet.

A co mimo jiné děláš, když zrovna nesedíš před obrazovkou monitoru a neřídíš projekty?

Mám doma manžela a dvě dcery, takže se snažím všechen volný čas věnovat rodině, nebo možná spíš opačně, můj volný čas je v rukou našich dětí a jejich především sportovních aktivit. Máme nový dům, takže úprava zahrady a doladění všech detailů také zabere spousty času. Ale když tohle všechno hodím za hlavu, tak si dám ráda dobré bílé víno, posedím s přáteli, čas od času si jdeme s manželem zahrát tenis a v létě se snažím chodit plavat, v zimě lyžovat. Nepohrdnu dobrou knížkou nebo zajímavým filmem. Někdy je fajn nedělat taky nic, ale to se přiznám moc neumím, pořád se to učím. (úsměv)

ivetaInterviewCZ

Coalsoft

Využívejte Váš SAP moderně a naplno.

Zásady použvání cookies