„Firemní kultura v práci opravdu pomáhá i v náročnějších časech.“ těší Kristiána Kleina.

Integrační vývojář naší společnosti Kristián Klein oslavil 2. výročí práce na plný COALE (čti koule..)! Tento náš parádník zpod Tater se v rozhovoru rozpovídal nejenom o firemní kultuře, ale i jak to s prací v naší společností vidí do budoucna.

14.08.2023

Ahoj Kristiáne, už přes 2 roky si členem naší coalfamily a to ve společnosti coalsoft na pozici Integračního vývojáře. Jaká cesta Tě k nám vlastně dovedla a jak se Ti mezi námi líbí?

Přesněji je to už něco přes dva a půl roku. Už během studia na Fakultě Informačních technologií v Brně mě lákala možnost si něco přivydělat a nebýt závislý jen na rodičích. Samozřejmě jsem v první řadě myslel na to, že se chci zaměstnat v odboru, který studuji a tím si prohloubit už získané znalosti z IT. V coalsoftu už pracovali moji spolužáci Adam Baťala a Adam Políček, takže sem už o této firmě nějaké povědomí měl. Právě oni mi coalsoft doporučili s tím, že akorát hledají nového člověka na pozici Integračního vývojáře. Ani chvilku jsem neváhal a využil jsem šanci, která se mi naskytla. V této firmě se mi líbí nastavení firemních hodnot, na kterých jsme se podíleli i my zaměstnanci firmy. Momentálně přecházím částečné na pozici vývojáře rozšíření, která tvoří druhou a neoddělitelnou část coalsoftu. Tady bych se chtěl naučit znova nové věci, které mě posunou vpřed nejenom kariérně, ale i lidsky.

Čtenáře by určitě zajímalo, čím se vlastně Integrační vývojář zabývá. A jak vypadá jeho běžný den. Mohl bys nám tuto roli trochu přiblížit?

Ráno přijdu do kanceláře a v první řadě si zkontroluji emailovou schránku, zda někdo něco důležitého nenapsal. Potom zkontroluji tiketovací systém Jira, zda nejsou nějaké nové aktualizace na tiketech, na kterých kooperuji. V neposlední řadě si zkontroluji nadcházející a nedodělané úkoly a rozvrhnu si podle jejich priority, co budu v daný den dělat.

Na čem teď vlastně aktuálně pracuješ? Čeká tě nějaký zajímavý projekt?

V poslední době většinou pracuji na malých projektech a úkolech, avšak je tu jeden dlouhodobý projekt a to eDELete. Je to anonymizační nástroj, který je plně nastavitelný pro libovolného zákazníka z libovolné krajiny. Jeho hlavní výhodou je, že je připravený na testovaní a nasazení bez většího zásahu, a to mezi různé zákazníky z různých krajin, kteří mají rozdílné legislativní nastavení GDPR.

Těším se na nové výzvy, které mě v této firme čekají.

Coalfamily se vyznačuje především svou uvolněnou firemní kulturou. Které části z ní jsou Ti nejbližší a myslíš si, že pomáhá k lepším výkonům zaměstnanců?

Hlavním pilířem coalfamily jsou společné akce (teambuildingy), na které se vždy těším protože sebou přináší velice zajímavý program, který stmeluje celý firemní kolektiv. Další věcí jsou motivační kvartální meetingy, kde se ukazuje reálna práce, kterou jsme jako firma vykonali a práce, která je před námi. To opravdu pomáhá v práci i v náročnějších časech.

Jak to vidíš s prací pro coalsoft do budoucna?

Jako jsem zmiňoval výše, částečně přecházím na vývoj rozšíření v Javascripte, Reacte a Open UI5 (SAPi framework pre frontend), takže o další spolupráci nebude nouze. Těším se na nové výzvy, které mě v této firmě čekají.

Nepochybně si užíváš života na plný COAle i mimo Brněnskou kancelář, co zrovna při takových chvílích děláš?

Čas mimo coalsoft věnuji studiu. Momentálně jsem úspěšně ukončil bakalářské studium na Fakultě Informačních Technologií na VUT v Brně. V plánu mám pokračovat a prohloubit si znalosti i z jiných častí IT sektoru. Jinak ve volném čase rád trávím čas s přítelkyní a přáteli, rád chodím po různých výletech nejenom do přírody, věnuji se posilování a částečně i dalším sportům. Rád se chodím odreagovat i na hudební párty, konkrétně mojí srdcovkou je žánr elektronické hudby Drum&Bass.

kristianInterviewCZ

Coalsoft

Využívejte Váš SAP moderně a naplno.

Zásady použvání cookies