„Z firemní kultury se začíná stávat životní styl,“ těší Michala Uhlíře. Jak hodnotí rok 2022?

Rok 2022 byl z pohledu coalfamily více než vydatný. Spojení firem coalsoft a coalios, nová identita, nové projekty, noví zaměstnanci, no bylo toho hodně. A nejen o tom se rozpovídal v bilančním rozhovoru CEO Michal Uhlíř.

02.01.2023

Značka coalfamily přesně vystihuje to, kam směřuje mé podnikání.

Michale, rok 2022 je za námi. Jak ho hodnotíš z pozice jednatele společnosti coalsoft a coalios? Byl to rok z tvého pohledu náročný? A jsi pyšný na tým coalfamily?

Byla to neskutečná jízda. Noví partneři, nová firma, noví kolegové, nové prostory, nové produkty. Nikdo z týmu se celý rok nezastavil. Stanovili jsme si velice ambiciózní cíle, za kterými jsme si tvrdě šli. Bohužel ne vše vycházelo přesně podle mých představ, ale správný „velitel“ nemůže být nikdy úplně spokojen, že? (úsměv) Avšak s většinou překážek jsme se dokázali poprat, a to nás vždy posunulo kousek dál. Takže na konci roku jsme ještě o pár kroků dál, než jsem si vůbec dokázal představit. To vše je zásluhou každého člena našeho týmu.

Můžeš čtenářům prozradit a popsat, proč vlastně vznikla nová identita coalfamily? V první otázce už jsme všem dali nápovědu, co asi název coalfamily znamená, ale jak vnímáš tuto značku ty osobně?

Pro mě osobně značka coalfamily přesně vystihuje to, kam směřuje mé podnikání a co chci dlouhodobě budovat. Je to spojení skvělých lidí, kteří mají rádi práci, dělají ji na plno a tráví spolu volný čas i mimo pracovní aktivity. S touto značkou se chceme zapsat jako zajímavý zaměstnavatel v regionu východních Čech a v Brně. Hned od začátku jsme si totiž vyzkoušeli, že naši lidé mohou jeden den pracovat na projektech pro jednu firmu a druhý den zase pro druhou. Značky coalsoft a coalios však musíme zachovat, jelikož každá cílí na jiný segment zákazníků. V roce 2021 jsme se chlubili kancelářskými prostory v centru Brna. Tento rok jsme zrekonstruovali budovu pro kanceláře v Letohradě a jsem moc rád, že naši lidé ji využívají na plno, tedy jak praví náš slogan: na plný COALe!

Výzva! To je slovo, na které slyším.

Rok od roku se naše parta v coalfamily rozrůstá. Pojďme se ale zaměřit na již 4 roky na trhu působící společnosti coalsoft. Hodnotíš rok 2022 jako úspěšný?

Pro rok 2022 jsme si v coalsoftu dali jako hlavní cíl stabilizaci, která spočívá hlavně v rozšíření zákaznické základny. Ten se nám bez pochyby povedlo naplnit nad očekávání a rozjeli jsme spoustu nových, zajímavých spoluprací, ze kterých chceme v příštím roce začít budovat dlouhodobá partnerství. Jsem moc rád, že je o nás v SAP světě čím dál více slyšet. Nejen díky rostoucímu zájmu o cloudové produkty, což je naše největší know how, ale také díky stopě, kterou zanecháváme na projektech, kde pracujeme. To cítím jako největší závazek do roku následujícího – abychom byli schopni zaručit kvalitně a dobře odvedenou práci a potvrdili, že můžeme pracovat na největších implementačních projektech a naši partneři, či zákazníci se o nás mohou opřít. Jsem rád, že se nám také podařilo rozjet interní iniciativu pro osobní rozvoj našich vývojářů. Prvním výsledkem je mobilní aplikace Tape Me (odkaz na apple a android store). Věřím, že o této aplikaci ještě hodně uslyšíte – sledujte ji na sociálních sítích na Facebooku a Instagramu. V novém roce bych moc rád zapojil některé členy týmu do projektů s využitím umělé inteligence.

Poselství na závěr? Po bilanci udělejte tlustou čáru a pojďte do nového roku na plný COALe!

Coalfamily, to není jen slogan. Hodně se zaměřuješ na týmovou stabilitu a volnočasové akce. Věříš, že tyto aktivity tým správně stmelují a hodláš v nich společně s ostatními i nadále pokračovat?

Naše firemní kultura se pro nás začíná stávat životním stylem. Už z podstaty naší práce je důležité budovat dlouhodobé vztahy nejen se zákazníky, ale také v rámci našeho kolektivu. Každý nový člověk je pro nás velkou časovou a finanční investicí a záleží mi na tom, aby do týmu zapadl. Fungování coalfamily je založeno na hodnotách, které jsme si dali společně dohromady a často se k nim vracíme. V aktivitách určitě budeme pokračovat. Trochu jsme změnili koncept, kdy každý z firmy má možnost zorganizovat nějakou aktivitu pro ostatní. Proto věřím, že i naše aktivity budou čím dál více různorodější i díky nově vzniklému marketingovému týmu, který v roce 2022 odvedl výbornou práci a věřím, že v ní bude i nadále pokračovat. Jejich energie a nápady do naší party prostě zapadají. (úsměv)

A co říci na závěr?

Na závěr tu mám výzvu pro všechny, kteří dočetli až nakonec. Pokud jste během Vánoc neměli čas se na chvilku zastavit a bilancovat nad rokem 2022, udělejte to! Pojmenujte si, co se povedlo. Pojmenujte si, co se nepovedlo. Pak ale udělejte tlustou čáru a zaměřte se na rok následující. Ať ho můžete prožít stejně jako my v coalfamily – na plný COALe! A pokud Vás zajímá, co je u nás nového – sledujte nás na LinkedInu, Instagramu a Facebooku

Michal Uhlíř v příštím roce rozhodně lenivět nebude a těší se na další aktivity. Nově ho můžete sledovat na Facebooku a Instagramu.Pokud Vás zajímá, jak vypadá život CEO, tak Michala určitě sledujte. Není to jen vedoucí pracovník naší coalfamily, ale také výborný kamarád, motivátor a normální člověk jako my všichni ostatní. Díky Michale!

uhlirInterview

Coalsoft

Využívejte Váš SAP moderně a naplno.

Zásady použvání cookies