Jan Tůma oslavil 3. výročí v coalfamily! „Každý den přináší nové zážitky a zkušenosti,“ těší ho.

Vedoucí integračního týmu společnosti coalsoft s. r. o. oslavil v prosinci tříleté výročí mezi námi! Jan Tůma, neustále usměvavý a pozitivně naladěný člověk, pro kterého slovo „nejde“ neexistuje. S Janem vám přinášíme nesmírně zajímavý rozhovor, má to COALe!

20.12.2022

Jsme super partou šikovných lidí!

Jane, v týmu coalfamily na pozici Integration Team Lead společnosti coalsoft už působíš nějaký ten pátek. Tento měsíc slavíš 3. výročí ve společnosti! To to letí, že? Jak se ti v ní mezi partou fajn lidí líbí?

Když bych to měl shrnout jedním slovem tak je to „jízda“. Je to už nějaký pátek, co jsem seděl sám v kanceláři o čtyřech stolech, a najednou je nás víc jak dvacet! Sešla se nás super parta šikovných lidí, kteří se nebojí výzev a hledání řešení všelijakých problémů. Jsme různorodá skupina, občas dost šílených lidí (úsměv), kteří se nebojí ze sebe dělat srandu a nebrat se tak vážně. Myslím, že díky tomu všemu jsme schopni dodávat kvalitní věci, makat naplno a nezbláznit se z toho.

Jak ses do týmu coalfamily vlastně dostal?

Díky našemu panu řediteli (úsměv), se kterým to táhneme už přes 10 let od našich společných studií na vysoké škole, následovalo naše společné pracovním nasazení v SAP Labs Brno. Potom to byla už jen otázka času, než se společně potkáme v coalsoftu.

Co si má člověk vůbec představit pod pozicí Integration Team Lead?

Je to pozice, ve které se člověk nenudí, stále se něčemu novému učí a přichází do styku se spoustou zajímavých lidí. Moje role spočívá v komunikaci se zákazníkem, získání jeho opravdových potřeb, návrhu a designu řešení jeho požadavků, naceňování, koordinaci vývoje a deploye integrací. V neposlední řadě také osobním rozvoji mých vývojářů.

Nejúspěšnější projekty? Je jich opravdu spousta.

Coalfamily, to není jen slogan a práce do morku kostí, ale také kupa volnočasových aktivit a zábavy. Pomáhá ti to těšit se každý den do práce?

V coalsoftu se toho stále děje tolik, že je na co se těšit. Máme spoustu zážitků z firemních akcí jako jsou: sjíždění vody, společné výlety na kole, zimní radovánky na horách a spousta dalších akcí. Takže ano, stále je se na co těšit.

Pojďme ale k věci. Na jaké projekty, které si zdárně dotáhl se svými kolegy do konce, jsi nejvíce pyšný?

Je toho spousta, kde začít… Tak začněme třeba neustálým rozšiřováním systému SAP SuccessFactors u našeho automotive zákazníka z Mladé Boleslavy, kde již několik let plníme jejich přání a pomáháme jim integrovat, optimalizovat interní procesy a propojovat jejich SF s okolním světem. Mezi další úspěchy určitě patří dodání custom řešení integrací SAP SuccessFactors s italským a holandským payroll systémem pomocí OData API. Dále určitě stojí za to zmínit custom řešení anonymizace citlivých údajů v SAP SuccessFactors podle potřeb zákazníka, a to hlavně kvůli dodržování naší a evropské legislativy. V neposlední řadě naše řešení přenosu kandidátu z Jobs.cz do SAP SuccessFactors, což ulehčí práci nejednomu rekrutorovi.

SAP je jednička na trhu a technologický lídr.

V čem spatřuješ největší výhody systému SAP? Ve světě je to slovutná značka!

Hlavní výhoda SAPu je určitě jeho flexibilita, kde je zákazníkům umožněno vytvářet si vlastní pravidla v rámci struktury SAPu. Dále jeho rozšiřitelnost, jak pohledu aplikací, tak i integrací. Což živí i nás všechny v coalsoftu. SAP je jednička na trhu a technologický lídr, takže kdokoliv, kdo přičichne k SAPu, už jen tak neodejde, protože hlavně nemá kam.

Jakými slovy bys pozval nové potencionální partnery ke spolupráci právě s týmem coalsoft?

Pokud nehledáte jen práci, ale i druhou rodinu, tak coalsoft je to pravé místo. Zabýváme se těmi nejnovějšími technologiemi, co jsou v současném SAPím světě k dispozici. Jsme od začátku součástí implementací SAPích cloudových řešení, do kterých následně dodáváme zákaznické rozšíření v podobě Fiory aplikací a integrací v SAP Integration Suite. Mezi našimi hodnotami jsou lidé, proto s našimi zaměstnanci řešíme jejich osobní rozvoj, zapojujeme je do dění a rozhodování ve firmě. U nás se určitě nikdo nenudí!

tuma rozhovor

Coalsoft

Využívejte Váš SAP moderně a naplno.

Zásady použvání cookies