„Co den, to výzva. Celý tým mi je neskutečnou oporou,“ těší Tomáše Chotěnovského.

Parta společnosti coalsoft se neustále rozrůstá. Není tajemstvím, že jsme expandovali z Letohradu až na Nový Zéland, a tak je důležité rozšiřovat partu vývojářů o další šikovné parádníky. Jedním takovým je i SAPUI5 vývojář Tomáš Chotěnovský, který skočil do rozjetého vlaku s velkou pompézností.

29.06.2023

Tomáši, nedávno jsi posílil tým coalfamily na pozici SAPUI5 vývojáře společnosti coalsoft. Jak se Ti mezi námi zatím líbí a co Tě k nám přivedlo?

Zatím je to paráda, líbí se mi, jak prostředí, ve kterém pracuji, tak kolektiv, co tu je. Práce programátora mě lákala vždycky, a když jsem se dozvěděl, že coalsoft, ve kterém jsem už tou dobou pár kluků znal, nabírá, tak jsem to prostě zkusil a díkybohu to vyšlo!

Už Ti byl přidělen nějaký projekt, na kterém nyní pracuješ? Prozradíš jaký? Určitě nebylo lehké naskočit do rozjetého vlaku…

Projekt už mi přidělen byl. Jedná se o konfigurační aplikaci. Lehké to sice nebylo, ale člověk se na reálném projektu asi nejvíce a nejrychleji naučí. Každý den se potkám s něčím novým, co ještě neznám a musím se s tím poprat. A když to sám nezvládám, tak jsou kluci vždy ochotní pomoci.

Kdo Ti je v coalsoftu zatím největším vzorem a pomocníkem? A jak k Tobě kolegové přistupují?

Vzorem asi určitě pan Červinka. I když je těžké vybrat pouze jednoho. Když jsem nastoupil, měl mě na starosti Mikuláš Novotný, který mi připravoval podklady a vše okolo, za což mu určitě patří díky. Ale jak jsem už říkal, pomocníkem je tu každý, na koho se člověk obrátí, všichni si tu pomáhají.

Aplikace vyvíjíme pečlivě a kvalitně.

Coalfamily, to není jen slogan a práce do morku kostí, ale také kupa volnočasových aktivit a zábavy. Je ti tato kultura na plný COALe blízká?

Blízká je mi hodně. Lidi v práci mně opravdu sedli a jsem s nimi pro každou srandu jak v kanceláři, tak mimo ni. Firemní kultura, která tu panuje, je určitě jedna z věcí, díky níž ráno nevylézám z postele naštvaný a znechucený, že musím zase do práce, ale naopak se těším!

Teď už ale pojďme k věci. Co si má běžný smrtelník představit pod Tvojí pracovní pozicí SAPUI5 vývojáře? Jak vypadá tvůj běžný pracovní den?

Jako první, co udělám po příjezdu do práce, je pořádný hrnek kafe. (úsměv) Mimochodem kávu tu mají parádní od Lexa coffee. Následně se podívám, co je potřeba daný den udělat, a činnosti si snažím rozplánovat. Práce jako taková je o psaní kódu, čtení dokumentace, dumání, proč to nefunguje, nebo naopak proč to vlastně funguje. Pokud se podaří překonat všechny překážky, tak na konci dne má člověk pod rukama vytvořené něco hodnotného, na co může být pyšný.

Jakými slovy bys pozval nové potencionální partnery ke spolupráci právě s týmem coalsoft?

V coalsoftu se nacházejí lidé, kteří jsou prací zapálení, a proto jsou aplikace, které tu děláme, vyvíjeny pečlivě a kvalitně.

tomasInterviewCZ

Coalsoft

Využívejte Váš SAP moderně a naplno.

Zásady použvání cookies