„Naše aplikace se budou používat až na Novém Zélandu!“ těší CEO Michala Uhlíře.

Společnosti coalsoft a coalios, které zastřešuje jedna společná značka coalfamily, se nezastavily ani v letních měsících a užili si nejen hromadu společných aktivit, ale také pokračovali v práci na plný COALe, která je zavedla třeba až na Nový Zéland. Nejen o tom se v rozhovoru rozpovídal jednatel společností Michal Uhlíř.

29.08.2023

Michale, v neděli 20. srpna jsi se s kolegy z coalfamily zúčastnil 2. ročníku běžeckého závodu Jablonské osmičky. Jak sis běh na plný COALe v tropických vedrech užil? A proč jste se opět rozhodli podpořit tento závod z pozice generálního sponzora?

Jablonská osmička jde z extrému do extrému. Minulý rok zima a déšť, letos sluníčko a neskutečné vedro. Oba ročníky jsem si ale užil naplno. Letos jsem musel přizpůsobit své tempo nejen počasí, ale především své špatné fyzické kondici. Naštěstí jsem se moc nenechal strhnout s davem, a tak jsem mohl s úsměvem doběhnout až do cíle. Běh jsme podpořili i minulý rok. Moc se mi líbí myšlenka tohoto závodu: „Nezáleží na tom, zda jsi sportovec nebo hobík, pojďme si všichni společně zasportovat!“. Letos udělali organizátoři obrovský posun od minulého roku a věřím, že najdou sílu pokračovat i v dalších ročnících.

Jsi spokojený se svým individuálním výkonem? A co pro Tebe osobně takové akce znamenají? I když se všichni z coalfamily do běhu nezapojili, tak přijeli alespoň fandit třem želízkům v ohni. Vypovídá to něco o naší firemní kultuře, že?

O můj individuální výkon zde úplně nešlo. I když nejrychlejší běžec z coalfamily měl slíben den dovolené navíc, ale naštěstí jsem prvenství uhájil. Moc mě potěšilo, jak se nám letos podařilo zapojit do organizace celé akce. Velké díky patří našemu marketingovému guru – Filipu Červinkovi, který na plný COALe využil našich vzájemných vztahů a společně s Českomoravským svazem hokejbalu a letohradským hokejbalovým klubem zajistili program pro děti v podobě hokejbalové střelnice, která v průběhu závodu praskala ve švech. Letos nás z velké části trápila marodka, ale věřím, že v příštím ročníku opět uvidíme více než 10 oranžových triček. A pokud bude opět takové vedro, chystáme pro všechny závodníky osvěžující překvapení!

Velké pracovní sousto? Manažerský tým ho zvládl na výbornou!

Léto se pomalu blíží ke konci. Jak sis ho Ty osobně užil? Měl jsi se svými parťáky z coalsoftu a coaliosu i tak dost práce? A můžeš nám prozradit, na jakých top zajímavých projektech pracujete?

Letní sezona je dost často volnější. Naši zákazníci mají celozávodní dovolené a celkově projekty zpomalují, takže máme spoustu času na dotažení restů a na zkvalitnění našich dodávek. Neskutečně mě těší úspěšné navázání spolupráce se SYD Consulting Ltd., se kterou se naše aplikace budou používat až na Novém Zélandu. Podařilo se nám také dokončit implementaci HELIOS iNuvio pro letohradského zákazníka – Oblastní charita Ústí nad Orlicí. Vlastně můžeme říct, že máme zákazníky ve vzdálenosti od 1 km do 18 000 km. Největší radost mi v létě udělala velká účast na naší první Summer party, kterou jsme letos poprvé trávili i s rodinami. Taková jedna obrovská rodina. Všichni přišli v Havajských kostýmech a skvěle jsme si to užili.

Ale to zdaleka nejsou všechny příležitosti, kdy se se všemi zaměstnanci společně scházíte, že?

Ano, přesně tak. Je toho daleko více. Náš firemní slogan „Na plný COALe“ s firemní kulturou nejsou žádnými pozlátky. Pravidelně například pořádáme i společné firemní snídaně. Zde je velmi příjemné sledovat, jak se jednotliví zaměstnanci proaktivně podílí na tématech snídaní, ať už to jsou palačinky, míchaná vajíčka, či „dones na co máš chuť a poděl se s ostatními“. Příjemná atmosféra s řadou pochutin nás opravdu stmeluje a nastartuje do leckdy náročných pracovních dní.

Jak bys z pozice jednatele společností coalsoft a coalios zhodnotil působení po prvním pololetí? Týmy obou společností z coalfamily pravidelně rozšiřujete o nové tváře, začlenily se dobře a jsou přínosem?

Co se týká náboru nových lidí, na začátku roku jsme si jednoznačně ukousli velké sousto, ale díky skvělé práci celého manažerského týmu jsme to zvládli na výbornou. Zde bych určitě rád vyzdvihl také práci kolegů, kterým říkáme „buddy“. To jsou lidé, kteří často nad rámec svých pracovních povinností pomáhají nováčkům se rychleji zapojit do fungování firmy.

Dostáváme se do popředí atraktivních zaměstnavatelů v Letohradě!

Do konce letošního roku zbývají 4 měsíce. Nemohli jsme si nevšimnout, že v Letohradě, u fotbalového hřiště, visí velký banner s nabídkami práce. Očividně do toho šlapete na plný COAle, že?

Jednoznačně chceme, aby o nás lidé věděli. Budujeme mladou a ambiciózní společnost, která přináší do Letohradu možnost práce v IT. Troufnu si říci, že se začínáme dostávat do popředí v rámci seznamu atraktivních zaměstnavatelů v Letohradě a okolí. Aktuálně bychom rádi oslovili také seniornější uchazeče – ať už při hledání Projektového manažera a nebo posil do vývojářských, či konzultačních týmů.

A co dlouho připravující projekt COALedu? Nějaký posun?

Posun? Vlastně ano – v čase. Původní plán byl odstartovat tento projekt se vším všudy už v lednu 2024. V rámci úvodní analýzy tohoto projektu jsme ale zjistili, že je před námi obrovské množství práce a příprav, které bude potřeba odpracovat, aby měl celý projekt šanci na úspěch. Jeho ostrý start tedy očekáváme v září 2024. Aktuálně náš tým také posílila Jitka Krejsová, která bude mít celý projekt na starosti a věřím, že první aktivity pro veřejnost začnou již v první polovině roku 2024. Hlavní vizí tohoto projektu je šíření IT vzdělání v Letohradě a jeho okolí. Celý projekt bude stát na třech pilířích – prvním je kroužek výuky základů programování pro děti. Druhou částí budou přednášky o IT bezpečnosti, práci s informacemi, ověřování zdrojů a například bezpečnosti na internetu a sociálních sítích. Třetím pilířem je příprava rekvalifikačních kurzů pro IT pozice.

michalInterCZ

Coalsoft

Využívejte Váš SAP moderně a naplno.

Zásady použvání cookies