„Práce mě stále baví. Je to úplně jiný svět, něž korporátní vody,“ těší Jana Tůmu.

Vedoucí integračního týmu Jan Tůma patří mezi nejdůležitější členy naší společnosti. Na začátku prosince oslavil další milník jeho kariéry, která má pořádné COALe! Nejen o tom se přesvědčíte v rozhovoru s tímto zkušeným manažerem.

18.12.2023

Ahoj Honzo. 1. prosince 2023 jsi oslavil již 4. výročí ve společnosti coalsoft! Baví Tě stále práce na plný COALe a nové výzvy? Mohl bys popsat, jak se za ty 4 roky od Tvého příchodu společnost vyvíjela? Byly to doslova mílové kroky, co? (úsměv)

Letí to. (úsměv) Práce mě stále baví, jinak bych tu nebyl. Je to úplně jiný svět než korporátní vody, z kterých jsem vystoupil. Je tu více volnosti, zajímavé projekty, ale také větší zodpovědnost. V coalsoftu jsem skoro od úplného začátku, kde jsem začínal na jako integrační vývojář. Následně jsem se posunul na senior integračního konzultanta. A teď zastávám roli vedoucího integračního týmu/manažera.

Mohl bys nám z pozice vedoucího integračního týmu stručně shrnout rok 2023, který se nezadržitelně blíží ke konci?

Bylo to jízda, rok 2023 byl ve znamení rozjezdu nových spoluprací, které se nám povedly. Naskočili jsme do zahraničních projektů, kde jsme působili jako integrační vývojáři, konzultanti a až jako vedoucí integračních streamů. Zároveň jsme začali na implementacích integračních řešení pro S4 Cloud, kam postupně začínají přecházet ostatní zákazníci na „starém SAPu“. Určitě bych rád poděkoval celému týmu, bez kterého bychom tyto spolupráce nenastartovali a nepokračovali v nich!

Svět dobývá umělá inteligence. Využíváte pro vaši práci právě i tuto „novinku“, která by Tvému týmu mohla ušetřit čas a zvýšit efektivitu?

Ano. Používáme ChatGPT pro validaci/refaktoring našich kódů. Pomáhá nám i ve rychlém strukturování a hledání informací. Určitě v příštím roce budeme AI používat a hledat její další uplatnění.

Přechod do cloudu? Úspora nákladů a větší flexibilita!

SAP technologie je stále velice kvalitní hudba budoucnosti. Souhlasíš? Mohl bys nám stručně popsat Ty největší výhody a přidané hodnoty pro Vaše zákazníky?

Ano, určitě. Je zde vidět trend digitalizace a přesunu do cloudu, bez kterého se v dnešní době firmy neobejdou. Přechod do cloudu pro zákazníky znamená úsporu nákladů, větší flexibilitu a škálovatelnost, rychlou implementaci a aktualizace, vzdálený přístup k datům, a hlavně jednodušší spolupráci v rámci týmu, firmy.

Rok 2024 neurvale klepe na dveře! Mohl bys nám prozradit Tvé vize, cíle, plány pro nadcházející rok?

Určitě bychom rádi rozšířili integrační tým o nové kolegy na plný úvazek, to bude hlavní cíl. Následně bychom rádi zapracovali na kvalitě, znuvupoužitelnosti a automatizaci.

Hned zkraje roku 2024 se opět připravuje velkolepý teambuilding celé coalfamily na horách. Těšíš se na tuto akci?

Samozřejmě. Jedeme na hory, takže opráším prkno, běžky a vyrazíme do kopců. Je to ideální čas trochu zrelaxovat, odpočinout si a sblížit se týmem při večerních odborných diskuzích, při skleničce něčeho dobrého. (úsměv)

honzik prosinecCZ

Coalsoft

Využívejte Váš SAP moderně a naplno.

Zásady použvání cookies